This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Reisetips:

Den Dominikanske Republikk ønsker opplevelesesturister
Den Dominikanske Republikk er kjent for rolige og avslappende paradisstrender. Men fjellene og nasjonalparkene i landet kan også tilby noen av verdens beste opplevelses- og ekstremaktiviteter. I juli arrangeres det for eksempel opplevelsesleir for små og store turister.

Stadig flere norske turister ønsker en aktiv ferie. I stedet for bare å ligge rett ut ved bassenget i en hel uke, ønsker de opplevelser og aktiviteter som får svetten til å perle på pannen. Slik lyder meldingen blant annet fra flere store reisebyråer.

"[bilde]"
På fjelltur i Den Dominikanske republikk (godominicanrepublic.com)

Det stiller krav til de populære feriemålene. Et av dem er Den Dominikanske Republikk, og her arbeides det hardt for å tiltrekke seg flere opplevelsesturister. Det blir kontinuerlig opprettet nye ”lekeplasser” for turistene, og i løpet av de siste årene er flere leverandører av opplevelsesaktiviteter kommet til.

Les mer om den Dominikanske Republikk HER og HER

Travelmarkets guide til Den Dominikanske republikk finner du HER

Et av stedene som ligger i forkant med opplevelsestilbud, er fjellbyen Jarabacoa i den sentrale delen av Den Dominikanske Republikk.

"[bilde]"
Rafting i karibien ( godominicanrepublic.com)

Fra 1.-28. juli arrangeres det sommerleir i området, hvor opplevelsesspesialisten Rancho Baiguate gir barn og voksne anledning til å campe og fylle dagene i Jarabacoa med unike aktiviteter som får opp adrenalinet.

Et hav av aktiviteter

Jarabacoa har også mange andre opplevelsesmuligheter. Byen ligger like ved den nordlige delen av Karibias største elv, Yaque, noe som har gjort den til et mekka for white water-rafting. Det arrangeres mange ekskursjoner og turer i området, hvor det er mulig å kjempe med strømvirvlene i elven.

"[bilde]"
Grottedykking ( godominicanrepublic.com)

Samtidig er Jarabacoa et godt utgangspunkt for de mange turistene som ønsker å klatre eller bestige en av toppene i fjellkjeden Cordillera, som ligger like i nærheten. Det helt store høydepunktet er Duartes Peak, som ligger få kilometer fra Jarabacoa. Det er Karibias høyeste fjell med sine 3187 meter over havet.

De eventyrlystne kan også fornøye seg med å klatre i tau høyt oppe i tretoppene, gå fottur, sykle mountainbike, prøve canyoning eller blåse av gårde i en av offroad-kjøretøyene fra Jarabacoa Riders. Det er overdimensjonerte, terrenggående gokarter som kan forsere bratte skråninger, klipper og vann.

"[bilde]"
Kitesurfing ( godominicanrepublic.com)

I Jarabacoa får du – som i resten av Den Dominikanske Republikk – mye for pengene. Sammen med landets fantastiske klima og geografi er prisnivået med på å gjøre landet til et populært sted for opplevelsesreisende.

Les mer om sommerleir i Jarabacoa HER

Les mer om opplevelser i den  Den Dominikanske Republikk HER

Tidligere saker:


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon