This content requires the Adobe Flash Player. Get Flash.
 Søk i arkivet
  Heidi Iren Hansen fra Askim:

24 år gamle Heidi med egen vin på Vinmonopolet
Den 24 år gamle Heidi Iren Hansen fra Askim vant i 2011 til topps et ettertraktet opphold på et av Australias mest tradisjonsrike vinhus. Nå er vinen på plass på Vinmonopolet, og Hansen kan legge til vinmaker for Lindeman’s på cv-en ved siden av jobben som hovmester og restaurantsjef.

Etter to uker ”down under” med blant annet innhøsting og tapping på timeplanen, gleder Heidi Iren Hansen seg til den australske vinen er tilgjengelig for norske konsumenter.

"[bilde]"
Heidi Iren Hansen mellom vinrankene i Australia ( lindemans)
– Det er en utrolig erfaring å være med på hele produksjonsprosessen hos Lindeman’s i Australia. Etter to intense og lærerike uker hos vinhuset vil jeg være freidig nok til å erklære denne vinen som et norsk/australsk samarbeid, sier Hansen.

Ved siden av bi-geskjeften som vinmaker jobber hun som hovmester og restaurantsjef ved ærverdige Refsnes Gods på Jeløya. Perfekt til middagen

– Vi opplever at stadig flere av gjestene våre etterspør vin fra andre kontinenter enn Europa. Dette henger nok sammen med at vinen fra de nye vinproduserende landene bare blir bedre og bedre, sier Hansen.

Les også:

I april kommer endelig hennes egen vin, Lindeman’s Shiraz Cabernet 2011, til norske Vinmonopol over hele landet, og Hansen tror vindrikkere har noe å glede seg til.

– Vinen er intensiv og smaksrik, og jeg tenker den passer godt til kveldshygge etter lange dager med mye frisk luft og uteaktiviteter. Hvis jeg skal komme med en personlig anbefaling, mener jeg dette er en vin som er fin å bruke til for eksempel fersk torsk med tilbehør som brunet smør, bacon og potet- og pepperrotstappe, sier Hansen.

Ung utfordrer i tradisjonelt marked

Det var på høsten i 2010 at Heidi Iren Hansen deltok i en konkurranse blant unge norske vinentusiaster. Etter en knivskarp konkurranse mellom sju finalister hadde Hansen overbevist juryen. Seieren førte henne til den attraktive jobben som vinmaker ved tradisjonsrike Lindeman’s i Australia.

"[bilde]"
Heidi Iren Hansen under arbeide i Australia (lindemans)

– Vinen blir en helt annen opplevelse etter å ha vært tilstede og kjent på luktene i produksjonen, sammenlignet med å lese og smake på egenhånd, sier Hansen.

Australsk vinproduksjon er relativt ung sett i sammenheng med de tradisjonelle vinproduserende landene som Frankrike, Italia og Tyskland. De første vinstokkene ble satt i australsk jord i 1788, mens for eksempel fransk vinproduksjon ble introdusert så tidlig som 600 år f.Kr.

– Nå blir de europeiske vinprodusentene i stigende grad utfordret av nykommere som australsk vin, sier Hansen.

"[bilde]"


Lindeman’s Shiraz Cabernet 2011
Artikkelnummer: 4225506, pris: 358,90 for 3L BIB.
Tilgjengelig på Vinmonopolet fra april 2012.


Tips en venn om denne saken!
Til (e-post): Fra (e-post):
Utskriftsvennlig versjon